• Strategie icoon

  STRATEGISCH

  Uw economische, milieu- en sociale overwegingen volledig geïntegreerd met fleetmanagement

Inzicht voor fleetmanagers, voordeel voor berijders

De fleetmanagement-sector is volop in beweging. Tot voor kort lag de nadruk vooral op het vaststellen van een maximaal budget en het uitzoeken van een leaseauto. Vandaag hebben we te maken met een totaalafweging, waarin mobiliteitswensen, behoeften van de berijder, fiscale consequenties, Total Cost of Ownership (TCO) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) inclusief duurzaamheid een rol spelen. De fleetmanager moet binnen dit complexe samenspel de perfecte balans vinden. Daarbij zijn goede, efficiënte en onafhankelijke hulpmiddelen onontbeerlijk.

Waarom XPOfleet fleet software?

De positie van XPOfleet als moderne, trendsettende en onafhankelijke marktleider op het gebied van fleetmanagement software bewijst de effectiviteit van onze aanpak en filosofie.

Dankzij onze ambitie, 20 jaar ervaring en unieke, innovatieve ICT/fleet-mix vinden we altijd het perfecte evenwicht tussen de wensen van een bedrijf of de markt en de technisch mogelijkheden. Ons succes is te danken aan het feit dat wij in deze elementen steeds weer optimaal op elkaar weten af stemmen.

Uiteraard blijft XPOfleet bouwen aan haar kennis en expertise. Zo zorgen we ervoor dat onze oplossingen aansluiten bij snel veranderende werkomgevingen en de uitdagingen van morgen. Alle software is ‘in house’ ontwikkeld en onze ervaren helpdesk ondersteunt u direct in het Nederlands, Frans en Engels.

 • null

  BESPAREN

  Lagere kosten, verhoogde efficiëntie

De norm in fleetmanagement vandaag

Voor de (fleet)manager van vandaag is een gecentraliseerd totaaloverzicht onontbeerlijk. Informatie over het wagenpark, berijders en leveranciers dient actueel, volledig en direct inzichtelijk te zijn.

XPOfleet fleet software haalt (verborgen) kosten boven tafel en helpt mogelijkheden tot verbetering te ontdekken. Het uitwisselen van informatie door integratie met bestaande financiële- en HR-systemen en koppelingen met externe toepassingen en leveranciers is daarbij essentieel.

XPOfleet beantwoordt altijd ruimschoots aan deze minimale vereisten – en biedt nog veel meer.

Fleet software

Onze XPOfleet fleet software biedt tal van mogelijkheden en kansen. De fleet software is in huis ontwikkeld en met ruim 20 jaar ervaring in fleet software is XPOfleet een van de betrouwbaarste fleet software leveranciers in de wereld. Fleet software helpt de fleet manager het leven makkelijker te maken.

fleet software - fleet management software XPOfleet
 • null

  KANSEN

  Dynamisch, flexibel beheer in een dynamische omgeving

Wereldwijd groeit de vraag naar duurzame en verantwoorde mobiliteit exponentieel. Efficiënt fleetmanagement en het beheersen van brandstofverbruik zijn slechts twee aspecten hiervan. Vandaag ligt er een sterke nadruk op het combineren van alle vormen van mobiliteit. Voor de werknemer moet dit het grootst mogelijke gemak en toegevoegde waarde leveren. Voor het bedrijf moet de uitkomst zo waardevol en kosteneffectief mogelijk zijn.

XPOfleet speelt in op de trends en de mogelijkheden van alle vormen van mobiliteit en vervoer. Dit stemmen we volledig op elkaar af. Tegelijkertijd bieden we alle inzichten die de fleetmanager vandaag – maar ook morgen – nodig heeft op één onafhankelijk platform.

Asset management

Totaaloplossingen voor alle berijders en vormen van mobiliteit

Financieel (asset) en operationeel management omvat meer dan alleen voertuigen. Wanneer we ook de berijder in onze overwegingen meenemen spreken we over mobiliteitsmanagement.

De bedrijfsauto is niet meer de enige bepalende ‘asset’ voor een bedrijf. Even belangrijk zijn de gebruiker van mobiliteitsvormen, zijn/haar tevredenheid, en het effectief beheren van alle combinaties en mogelijkheden.

Onze fleet software doet meer dan alleen inzicht verschaffen. Deze toonaangevende totaaloplossing maakt efficiënt beheer van alle aspecten van mobiliteit mogelijk.

Shared services

Betere service en kwaliteit verbeterende fleetdiensten

Administratieve complexiteit kan snel oplopen, met name bij bedrijven met meerdere entiteiten. De oplossing van XPOfleet: vergaande ondersteuning en automatisering van processen, inclusief de manier waarop kosten (intern) worden doorberekend.

Interne verhuurcontracten en -facturen met ‘out of contract’ (door-)facturatie zijn standaard beschikbaar en op maat regelbaar. Dit brengt het ‘shared service’ principe (interne leasingmaatschappij) voor iedere organisatie binnen handbereik.

Met de fleet software van XPOfleet kunt u uw kosten omlaag brengen, uw inzicht vergroten en processen automatiseren en verbeteren.

'Pay as you use'- formules

Waarom betalen voor lager verbruik?

Bedrijven én berijders willen flexibiliteit. Niet alleen waar het gaat om de keuze voor vervoersmiddelen, maar ook in de bijhorende kostenverrekening.

Organisaties willen uiteraard liever niet betalen voor ongebruikte auto’s en niet gereden kilometers.

XPOfleet is koploper waar het gaat om het ondersteunen en implementeren van nieuwe initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan kilometerlease al dan niet gekoppeld met telematica, waarbij werkgever en werknemer worden afgerekend op basis van echt gereden kilometers.

Bewustmaking en betrokkenheid

Berijderscommunicatie en zicht geven in keuzes en gedrag

Onze onafhankelijke XPOmobile app leidt tot vergaande betrokkenheid en maakt directe, heldere communicatie met de berijders mogelijk. XPOmobile biedt moeiteloos duidelijke inzichten in keuzes rond de inzet van vervoersmiddelen en mobiliteit. Ook wordt het mogelijk resultaten direct met die van anderen te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan CO2-emissie, brandstofaankopen en verbruik of schades. Het resultaat: bewuster, zuiniger en veiliger gebruik van vervoer.

Lees hieronder meer over XPOmobile en wat deze app voor uw organisatie en berijders kan betekenen.

 • null

  WERKNEMERS

  Inzicht, communicatie en motivatie voor een kwalitatief en veiliger mobiliteitsbeleid.

De fleetmanager dient voor elke afzonderlijke medewerker invulling te geven aan uiteenlopende onderwerpen. Denk aan de mobiliteitsbehoefte, gemaakte afspraken en regelingen, bestedingen en rijgedrag. Uit de praktijk blijkt dat berijders regelmatig verrast zijn over hun resultaten, waar een motiverende werking vanuit gaat.

XPOmobile maakt real time ‘slim en voordelig’ mobiliteitsgedrag tastbaar voor de medewerker. Hij of zij krijgt sneller en beter inzicht in de gekozen vervoersoplossing, rijgedrag, kosten en milieuaspecten.

‘Driver awareness’ en betrokkenheid worden gestimuleerd door dynamische dashboards. ‘Milieu & verbruik’ toont de ecologische voetafdruk, andere dashboards geven inzicht in schademeldingen en bekeuringen. De wagenparkbeheerder kan alle dashboards voorzien van een ranking. Deze maakt duidelijk hoe de berijder in vergelijking met collega’s scoort op verschillende KPI’s.

Met XPOmobile heeft de berijder op elk moment nuttige en actuele contactinformatie binnen handbereik. Bijvoorbeeld garages, bandencentrales of glasschade-herstelpunten in de omgeving. Ook kan de berijder zelf snel relevante informatie raadplegen: van kenteken tot status van het leasecontract of gegevens van tank- en mobiliteitskaarten.

XPOmobile app

Hiermee kan de fleetmanager direct of geautomatiseerd vanuit XPOfleet fleet software berichten naar de berijder sturen. Operationele informatie, maar ook berichten ter ondersteuning van het (veiligheids)beleid: gepland onderhoud, bekeuringen, winterbanden…

XPOmobile biedt zelfs mogelijkheid tot integratie met telematicaoplossingen, bijvoorbeeld om een sluitende rittenadministratie tot stand te brengen.

XPOmobile is beschikbaar voor Windows Phone, Android, iOS en Windows Desktop, maar ook als online driver portal.

Download de XPOmobile app

for-androidfor-ios

 • null

  PRODUCT

De kant en klare strategische fleet ERP oplossing

 • Assistent van de interne (fleet) manager

  XPOfleet ondersteunt de (fleet)manager bij het optimaal en efficiënt uitvoeren van zijn job. Daarnaast geeft XPOfleet inzicht in waar de kosten van het wagenpark zitten en in mogelijkheden voor verbetering.

 • Integratie

  We hebben ruime ervaring en leveren to-the-point oplossingen voor integratie met data van honderden leveranciers – brandstof, contract, schade, facturen,… – maar ook met interne HR- en financiële systemen – SAP, Navision, AX, Exact, AFAS, Sd Worx, Attentia. Alles uiteraard op maat.

 • Lokaal of in de cloud

  We bieden alle flexibiliteit. Wel of geen cloud? U kunt te allen tijde switchen en zit nergens aan vast.

  Houdt u liever alle vertrouwelijke data op uw eigen servers? Dan installeert u XPOfleet bij u op kantoor. Liever niet zelf verantwoordelijk voor het beheer, bijvoorbeeld omdat tijd of specialistische kennis ontbreekt? Dan kiest u voor onze XPOfleet Cloud oplossing. We garanderen daarmee optimale beschikbaarheid en werking.

 • In house ontwikkeling en eigen helpdesk

  XPOfleet wordt continu door onszelf doorontwikkeld, in lijn met de steeds veranderende behoeften van de klant en de markt. 20 jaar kennis en expertise in ICT en fleet garanderen de kwaliteit van onze diensten, producten en advies. Deze kwaliteit trekken we ook graag door naar onze eigen helpdesk: ervaren mensen met een brede kennis die volledig op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Zij beantwoorden graag al uw technische, functionele en fiscale vragen in het Nederlands, Frans en Engels.

Kenmerken van XPOfleet

 • Uw kant-en-klare strategische fleet ERP-oplossing

 • Fleet software, fleet-ERP totaaloplossing voor het beheer van eigen en lease-mobiliteitsoplossingen

 • Multi-Lingual, Multi-currency, Multi-vloot, Multi-fiscaliteit

 • Ondersteunt alle wagenpark en -mobiliteitsbeheerprocessen volledig

 • Efficiënter en kostenbesparend fleet management en mobiliteitsbeheer

 • TCO & RCU kostenverdeling / budgettering

 • Real-Time Profit & Loss rapportages

 • Boekingbeheer & kostendoorrekening (berijders / Cost-centres / doorverhuur / Shared services )

 • Factuurcontrole

 • PO vs factuurmatching

 • CRM: relatiebeheermodule Leveranciers / Berijders

 • Rijke set standaard operationele en strategische rapportages gebaseerd op ‘best practices’ collega fleet managers.

 • Geavanceerde intuïtieve do-it-yourself rapportage inclusief grafieken

 • Elektronisch dossier met geavanceerde module om grote hoeveelheden scans te verwerken

 • Geïntegreerd Online communicatieplatform met link naar digitaal archief

 • Tankbeurtvalidatie met automatische tankbeurtcorrectie: uniek in de markt

 • Geautomatiseerd planningssysteem voor ROB & keuring – opvolging

 • Poolwagenbeheer

 • Car (mobility) configurator

 • XPOmobile, driver APP voor berijderssensibilisering en betrokkenheid

 • en nog veel meer …

Maak een afspraak
 • null

  10 VOORDELEN

Doel 1: Ondersteunen en optimaliseren van uw wagenparkbeheer

Meer beheeropties

Uw voordeel: duidelijk zicht op het bestelproces, de Pool Car-reservering en de IntelliScan.

Uitgebreide rapportagemogelijkheden

Uw voordeel: professionele standaardrapporten binnen handbereik. Ook kunt u zelf rapporten maken en exporteren naar MS Excel.

Gecentraliseerde communicatiemiddelen

Uw voordeel: u stuurt vanuit XPOfleet per SMS, mail of naar XPOmobile gepersonaliseerde berichten naar de berijder(s). Alle communicatie wordt automatisch bewaard!

Single point of entry

Uw voordeel: uw volledige wagenparkadministratie bevindt zich in XPOfleet. Mét alle nodige documenten.

Automatisering van repetitieve acties

Uw voordeel: met enkele muisklikken importeert u alle leveranciersdata en gegevens van lease- en verzekeringsmaatschappijen.

Management by Exception

Uw voordeel: XPOfleet informeert u tijdig over zaken die vatbaar zijn voor verbetering. Zo kunt u uw aandacht richten op wat écht nodig is.

Doel 2: Besparen van tijd én kosten in uw organisatie

Meer vlootmogelijkheden

Uw voordeel: door verhoogde efficiëntie kunt u meer wagens beheren. Wist u dat een groot deel van onze klanten 400 tot 700 wagens met slechts één FTE beheert?

Automatische controle lease facturen

Uw voordeel: u weet zeker dat u steeds de afgesproken bedragen betaalt.

Systeemkoppelingen

Uw voordeel: u kunt XPOfleet koppelen aan diverse HRM- en financiële systemen zoals SAP, Exact, Navision, AX Dynamics, Agresso…

Volledige historiek

Uw voordeel: XPOfleet bewaart de volledige geschiedenis van wie met welk voertuig rijdt, de kostenplaats en de gebruikte tankkaarten. Zo verkrijgt u meer inzicht.

 • null

  My Privacy

  GDPR

Vanaf 25 mei 2018 wordt de GDPR regelgeving van kracht ook wel AVG genoemd. Ook voor fleet owners betekent dit dat berijders van bedrijfsauto’s hun consultatie recht kunnen uitoefenen.

XPOfleet bevat standaard alle benodigde rapporten om hieraan op de juiste manier gevolg te kunnen geven. Maar voor de fleet owner is dit weer een extra taak die wordt toegevoegd aan het takenpakket. XPOfleet ontzorgt ook hier de fleetowner met de web tool “My Privacy”.

Met My Privacy kan iedere werknemer met een auto van de zaak or mobiliteitsbudget eenvoudig zelf en op ieder moment zijn of haar persoonsgegevens on-line raadplegen.

Met MyPrivacy wordt het privacy beleid van uw organisatie nog transparanter zonder dat het u meer tijd kost. XPOfleet MyPrivacy past zich namelijk aan de werknemer aan door de persoonsgegevens inzichtelijk te maken in de taal van de werknemer. Nederlands, Frans, Engels en Duits worden ondersteund.

gdpr

Maar GDPR geeft de mensen in uw organisatie meer rechten dan alleen het recht op transparantie. Ook als de werknemer gebruik zou willen maken van zijn recht om vergeten te worden of om fouten te corrigeren dan ziet hij in één oogopslag hoe hij met u contact kan opnemen. Natuurlijk veilig en volledig GDPR compliant.

My Privacy is beschikbaar op XPOfleet Cloud.

Start nu met XPOfleet

Meer weten over XPOfleet management software of hoe u kunt starten? Vraag het ons.